Ανάλογα με τον τύπο του αλλαντικού, που πρόκειται να παρασκευαστεί, ακολουθούμε και διαφορετικό τρόπο κατεργασίας των πρώτων υλών.
Δηλαδή, άλλη είναι η διαδικασία για τα φρέσκα λουκάνικα, άλλη για τα θερμικά επεξεργασμένα και άλλη για τα καπνιστά. Επίσης διαφορετικό προϊόν θα δώσει η μέθοδος της αποξήρανσης από τη μέθοδο της άλμης.
Ανάλογα, λοιπόν με τον τρόπο επεξεργασίας του αλλαντικού παράγεται και διαφορετικό τελικό προϊόν, με τα δικά του ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Επεξεργασία